Nemu Con - Convenţia Nemuritorilor - informaţii

Nemu Con – Convenţia Nemuritorilor – informaţii

Ce este Nemu Con?

Nemu Con – Convenţia Nemuritorilor – este cartea la care lucrez de peste un an şi jumătate. Premisa ei este următoarea:

O întâlnire secretă a nemuritorilor trăind în prezent e sabotată de uciderea unuia dintre ei…”

Ce genuri abordează romanul?

Genul principal al romanului este mystery, însă cartea va conţine şi elemente de fantasy (din moment ce personajele sunt nemuritoare).

În ce stadiu e cartea?

Pe 18 martie am terminat varianta 3 a manuscrisului

Cum pot fi la curent cu noutățile despre carte?

Noutăţile despre carte vor fi postate atât pe pagina de facebook a cărţii, cât şi pe siteul meu maribranze.ro, sub categoria “nemucon”.

Cum mi-a venit ideea?

NemuCon reprezintă o sinteză de idei şi personaje pe care le aveam în mintea mea de mult timp (pe două dintre personaje le-am creat în urmă cu 12 ani!), însă aveam nevoie de un mare imbold pentru a mă apuca de treabă.

Inspiraţia a venit într-o noapte astă-vară, când s-a luat curentul. Nu mai aveam baterie la telefon şi nici vreo lanternă la îndemână, dar mai aveam puţină baterie la laptop şi am deschis FocusWriter şi am notat aiurea nişte rezumate de capitole. Ce e drept, povestea s-a mai schimbat pe parcurs, dar esenţa a rămas: un nemuritor ucis în cadrul unei Convenţii a Nemuritorilor.

Ce e cu semnele de carte pe care le-am dat la Comic Con?

Semnele de carte conţin cele 7 personaje implicate în mod direct în misterul crimei din cadrul Convenţiei Nemuritorilor.

Care sunt personajele?

Berteliandor

bert_bookmark01

Un nemuritor de peste 3 milenii, avându-şi originea în Egiptul Antic, Bert are iniţiativa de a-i strânge pe toţi ca el în acelaşi loc. Astfel, cu o echipă de voluntari muritori şi nemuritori, punându-şi la dispoziţie propriul hotel de lux, organizează prima ediţie din Nemu Con – Convenţia Nemuritorilor.

Emel

emel_bookmark01

Vloggeriţă, artistă, nemuritoare de peste 200 de ani. Mademoiselle Emel este o celebritate în spaţiul virtual, declarându-se în mod public drept “nemurită”. Invitată de Bert să ajute la organizarea convenţiei, Emel vine cu propunerea ca toţi participanţii să facă obligatoriu cosplay – îmbrăcându-se în hainele specifice epocii în care au trăit pentru prima dată.

Fabio

fabio_bookmark01

Având peste 500 de ani, însă înfăţişarea unui băiat de 10 ani, Fabio caută alţi copii asemenea lui în cadrul convenţiei. Pictor de succes, se declară singur drept omul universal al Renaşterii, încercând să păstreze mereu o atitudine calmă şi demnă, în contrast cu trăirile interioare.

Dr. Iaviri Irivai

iaviri_bookmark01

Voluntar la convenţie şi amic vechi de-al lui Bert, Iaviri încearcă să pună la punct fiecare detaliu minuscul, încât organizarea să fie perfectă. Din păcate însă, pare să îi scape tocmai esenţialul…

Tuşa Tilda

tilda_bookmark01

Nu se cunosc multe despre tuşa Tilda, bătrânica simpatică şi blândă – cum şi când a devenit nemuritore? Ce presupune munca ei de voluntar la convenţie?

Jinzo

jinzo_bookmark01

O nemuritoare de peste 3000 de ani, Jinzo nu e prea încântată de ideea de convenţie. Atâţia eterni la un loc – o invitaţie deosebită ca lucrurile să o ia razna. Mai ales sub îndrumarea lui Bert – ce o fi plănuind el, de fapt?

Axel

axel_bookmark01

Axel e personajul principal din carte, nu? El trebuie să fie! Doar e atât de carismatic şi de special – fix ceea ce îi trebuie Celui Ales! Cum adică, e ultimul personaj menţionat în listă?! Şi nici măcar nu apare niciun detaliu concret despre el!

Mai sunt şi alte poveşti cu personajele?

Întrucât am scris mai multe poveşti cu ideea de nemuriţi/nemuritori de-a lungul timpului, iar două dintre personaje (Jinzo şi Berteliandor) există în mintea mea de 12 ani şi altul (Iaviri) a fost creat în urmă cu vreo 6-7 ani, ele mai apar şi în alte scrieri de ale mele. Însă poveştile sunt ceva mai vechi şi nu au fost editate, prin urmare nu reflectă stilul cărţii de acum! Plănuiesc, totuşi, ca pe câteva să le modific înainte de a publica romanul, pentru a le păstra ca poveşti extra pentru cei interesaţi să le citească.

Mai sunt și alte desene cu personajele?

Mai am alte câteva desene cu o parte dintre personaje; le voi posta în curând.

Cartea va conține ilustrații?

Deocamdată planul este să termin cât mai repede de scris şi de editat cartea. Probabil voi mai face nişte desene pe parcurs, în timpul editării, însă încă nu am în plan să mă ocup intens de ilustraţii!

Cine sunt eu, autoarea?

Salut! Sunt Raluca-Daniela Răducanu şi, momentan, sunt în anul 6 la UAUIM, Facultatea de Arhitectură. Pentru mai multe info, aici.

Unde mă puteți găsi?

Mă mai puteţi găsi pe siteul meu maribranze.ro sau pe pagina de facebook a acestuia.

Ce altceva am mai scris?

Scriu de peste 18 ani; de obicei, îmi postez scrierile pe blogul personal (o listă completă aici), însă am inclusiv proză ceva mai lungă pe care nu am afişat-o pe blog.

Ce instrumente folosesc pentru scris?

Iniţial, scriam de mână şi transcriam şi editam în OpenOffice Writer. Când am scris NemuCon însă, m-am folosit de FocusWriter pentru a scrie fiecare capitol în parte (pentru că astfel nu mai aveam distrageri!) şi, din decembrie 2015 încoace, şi de Scrivener pentru a îmi ţine toată documentaţia şi fişierele cu comentarii într-un singur loc + pentru a revizui.

Cine m-a mai ajutat în procesul de scris?

În cadrul scrierii primului draft din NemuCon, am avut 3 beta readers; fără ei, cartea nu ar fi ajuns atât de complexă şi de nuanţată. Numai ei ştiu cu câte întrebări şi solicitări i-am bombardat în timpul scrisului!

Comments

comments