Convenția Nemuritorilor

Convenția Nemuritorilor

Un nemuritor multimiliardar în vârstă de trei milenii organizează o convenţie secretă, pentru a-i cunoaşte pe ceilalţi nemuritori din lume. Odată ce se adună toţi în acelaşi hotel însă, organizatorul are alte planuri cu ei…

Aceasta este premisa cărţii Convenţia Nemuritorilor (un mystery combinat cu elemente de fantasy şi o doză serioasă  de satiră), la care lucrez de aproape un an. Deocamdată aproape că am terminat primul draft, urmând să revizuiesc în curând ceea ce am scris deja. Operaţia va presupune editarea, rescrierea anumitor capitole şi scurtarea cărţii (pentru că momentan se apropie de 350-400 pagini, însă nu totul este esenţial). Îmi propun ca până în toamnă, manuscrisul să fie gata şi să îl trimit unei edituri înspre publicare.

Şi acum, personajele!

Berteliandor

bert_bookmark01

Un nemuritor de peste 3 milenii, avându-şi originea în Egiptul Antic, Bert are iniţiativa de a-i strânge pe toţi ca el în acelaşi loc. Astfel, cu o echipă de voluntari muritori şi nemuritori, punându-şi la dispoziţie propriul hotel luxos, organizează prima ediţie din Nemu Con – Convenţia Nemuritorilor.

Emel

emel_bookmark01

Vloggeriţă, artistă, nemuritoare de peste 200 de ani. Mademoiselle Emel este o celebritate în spaţiul virtual, declarându-se în mod public drept “nemurită”. Invitată de Bert să ajute la organizarea convenţiei, Emel vine cu propunerea ca toţi participanţii să facă obligatoriu cosplay – îmbrăcându-se în hainele specifice epocii în care au trăit pentru prima dată.

Fabio

fabio_bookmark01

Având peste 500 de ani, însă înfăţişarea unui băiat de 10 ani, Fabio caută alţi copii asemenea lui în cadrul convenţiei. Pictor de succes, se declară singur drept omul universal al Renaşterii, încercând să păstreze mereu o atitudine calmă şi demnă, în contrast cu trăirile interioare.

Dr. Iaviri Irivai

iaviri_bookmark01

Voluntar la convenţie şi amic vechi de-al lui Bert, Iaviri încearcă să pună la punct fiecare detaliu minuscul, încât organizarea să fie perfectă. Din păcate însă, pare să îi scape tocmai esenţialul…

Tuşa Tilda

tilda_bookmark01

Nu se cunosc multe despre tuşa Tilda, bătrânica simpatică şi blândă – cum şi când a devenit nemuritore? Ce presupune munca ei de voluntar la convenţie?

Jinzo

jinzo_bookmark01

O nemuritoare de peste 3000 de ani, Jinzo nu e prea încântată de ideea de convenţie. Atâţia eterni la un loc – o invitaţie deosebită ca lucrurile să o ia razna. Mai ales sub îndrumarea lui Bert – ce o fi plănuind el, de fapt?

Axel

axel_bookmark01

Axel e personajul principal din carte, nu? El trebuie să fie! Doar e atât de carismatic şi de special – fix ceea ce îi trebuie Celui Ales! Cum adică, e ultimul personaj menţionat în listă?! Şi nici măcar nu apare niciun detaliu concret despre el!

Comments

comments