O seară de scris

O seară de scris

Nu mai scrisesem aproape deloc în ultima lună jumătate, aşa că era cazul să îmi dau singură un şut şi să mă pun pe treabă. Aveam motive valide pentru pauza îndelungată, dar nu mai aveam scuze pentru amânare. Trosnindu-mi degetele, ştergându-mi ochelarii şi luându-mi o ceaşcă de ceai lângă mine, mi-am trântit laptopul pe genunchi.

În primul rând, aveam nevoie de muzică. Şi, rezistând imboldului de a pierde iarăşi o jumătate de oră pe youtube căutând ceva, mi-am lăsat tabul pinned cu muzică să îmi cânte în continuare. (Hmm, Elbow. Urmează scene serioase.)

Apoi, mi-am deschis FocusWriter cu multă determinare.

… şi am pierdut vreo zece minute configurându-mi un nou theme de fundal, pentru că nu puteam să încep să scriu în aceeaşi atmosferă veche, nu?

f

Cam aşa arată momentan. Am nişte Ichtyozauri în spate

Trebuia să îmi continui unul dintre cele mai importante capitole de la final, marele plot twist.

Doar că îmi venise aşa, ideea să mai adaug ceva info la un capitol precedent. Ceva despre cum o poveste fusese un cover, un decoy. (Chiar. Cum puteam spune asta în română? Care e echivalentul? Nu îmi dădeam seama. Trei oameni diferiţi pe care i-am întrebat mi-au dat trei răspunsuri diferite: 1. O mască, un camuflaj. 2. Un fake, o momeală. 3. Un bluf. M-am luat cu mâinile de păr, că toate 3 variantele erau aproape de ce îmi trebuia, dar nu chiar. De ce e româna atât de plină de limite uneori?)

Ahem. Revenind la subiectul în cauză.

Cam pe atunci mi-a venit ideea să scriu un post pe blog despre o seară de scris şi momentan ceea ce citiţi este un soi de moment de SpaceBalls:

Yaaay pentru Breaking the Fourth Wall! De acum pot începe să vorbesc în prezent!

(O, nu. Un link către TvTropes? Nu cred că mai scriu nimic în seara asta…)

Chiar. Îmi trebuie o imagine pentru postul ăsta. Să fie una cu stilouri? Maşină de scris? Caiet? De ce toate au foaia goală? Dacă vreau să sugerez scris, trebuie să apară nişte scris. Oare să îmi fotografiez nişte notiţe de la mine? Naah. Dacă au spoiler?

Ia uite, am lăsat un tab deschis cu “piece of bluff”. Tihihi. Sună foarte aproape de piece of–

Cartea mea oare cât mai are până e gata? Ia să mă întorc la scris.

(Dar îmi trebuie ceva research despre limbi antice. Oare am deja aşa ceva? Să verific Scrivener. Hmmm. Zece minute de căutat printre research random mă conving că nu. Time to google. Când s-a făcut miezul nopţii?)

Hmmm. Parcă îmi vine inspiraţia. Oare a avut efect întârziat şutul ăla?

Presimt că stau iarăşi până pe la 5 dimineaţa prefăcându-mă că scriu scriind.

Final abrupt final abrupt~~~

Comments

comments