Impresii de la: A şasea ediţie a Atelierului de confecţionat poveşti fantastice

Impresii de la: A şasea ediţie a Atelierului de confecţionat poveşti fantastice

Sâmbătă am participat la cea de a şasea ediţie a Atelierului de confecţionat poveşti fantastice, susţinut de Editura Crux Publishing şi scriitorul Dan Rădoiu la ceainăria La un Ceai. Pentru mine a fost abia a doua participare la aceste ateliere (mi-aş fi dorit să ştiu din timp şi despre primele ediţii), însă mi s-a părut mult mai distractiv decât data trecută.

La această ediţie, am fost însoţită de amica mea Lenea şi am venit înarmată cu trusa portabilă de scriitor: agendă, pix, ochelari, ebook reader (pentru orice eventualitate) şi expresia specifică de visare tâmpă pe care o ai atunci când îţi imaginezi o scenă. Challengeul de la acest atelier a fost ca, pe baza unui text sec, având numai acţiune, să creem o poveste punând personajele în context, adăugând dialog, motivaţii etc. Tema textului era interacţiunea dintre un scriitor cu writer’s block şi o muză blondă cam ignorantă. M-am distrat teribil la toate poveştile scrise, fiindcă aveau o notă de umor şi de ironie evidentă; de la muza Calliope cu accent de pirandă, la serviciul instant de muze, la nevasta-muză care nu suportă dezordinea soţului scriitor, atelierul le-a avut pe toate. (Eu, de exemplu, am abordat o muză care nu avea inclusă opţiunea de a înţelege vreo limbă pământeană.)

Cea de a doua partea a atelierului a cuprins o punere în scenă a uneia dintre poveştile create, iar în cea de a treia, am generat iarăşi cu toţii un personaj aleator pe baza căruia să construim o poveste. Astfel s-a ajuns la Drăgoescu Emanuel, 361 de ani, terapeut şi herghelegiu la unicorni rebeli (abia aştept să scriu şi despre oful lui).

În concluzie, m-am simţit foarte bine, atmosfera mi s-a părut degajată şi prietenoasă, oamenii plini de idei trăsnite, iar sfaturile primite de la domnul scriitor foarte utile. Recomand aceste ateliere de scris oricui se simte cuprins de inspiraţie spontană şi dorinţă să o exerseze în faţa unui public – experienţă foarte utilă pentru a testa apele şi a vedea cum reacţionează lumea la felul fiecăruia de a scrie.

Abia aştept următoarea ediţie!

 

Comments

comments